Om trädgårdsmarknaden i Surte

Om trädgårdsmarknaden i Surte


 

Surte Trädgårdsmarknad hölls första gången i juni 2008 på Surte IP och hette då Surte Bakluckeloppis. Arrangörer var precis som nu Odlaklubben Väst. Odlaklubben Väst består av amatörodlare som hittat varandra på nätforumet www.odla.nu. Vi besöker trädgårdar, går på föreläsningar, träffas och byter växter och kunskaper. Vid trädgårdsmarknaden samarbetar vi med Kulturföreningen BruksongarGlasbruksmuseet i Surte.




Så här fungerar Surte Trädgårdmarknad:

För säljare: du anmäler dig senast den 12 maj och kommer sedan med din bil fylld med växter, hantverk och trädgårdsrelaterade saker. Varje bil betalar en symbolisk summa för sin plats och dukar sedan upp i bakluckan, på marken eller på ett bord invid bilen. Sälj växter som du har odlat själv, växter du har delat i din egen trädgård eller som du har tröttnat på. Sommarblommor, grönsaker, perenner, krukväxter, buskar eller fröer. Alldagliga växter eller rariteter. Du kan sälja din gamla gräsklippare, hemmagjorda lavendelpåsar, jordgubbsmarmelad, torkad svamp, blomkrukor, begagnad trädgårdslitteratur eller inlagda gurkor. Är du hantverkare kan du sälja fågelholkar, växtstöd, trädgårdsprydnader, trädgårdshattar, blomsterkonst eller fågelbad. Allt som på något sätt kan förknippas med trädgård, växter och odling! Läs mer under rubriken "Information till dig som vill sälja".
För köpare: du är den största vinnaren på trädgårdsmarknaden! Förutom att du kan ta del av mängder av entusiastiska trädgårdsfantasters kunskaper kan du köpa växter till bråkdelen av kostnaden i plantskolan. Vanliga växter som är lokalt odlade och väl beprövade eller kanske rariteter och gamla sorter som är svåra att få tag på i en vanlig plantskola eller blomsteraffär. Du har också chans att göra riktiga fynd när det kommer till hantverk och begagnade saker. Se till att vara på plats när vi startar klockan 11.00 för att inte missa några godbitar!
Dessutom händer följande:
Kulturföreningen Bruksongar håller museet öppet samt serverar kaffe i hyttan.

Här kan du läsa vad som skrivits i Alekuriren:

2008:










2010: